De biermarkt is de afgelopen jaren flink veranderd. Speciaalbier is de norm en steeds meer nieuwe brouwerijen springen in die markt. Deze zogenaamde micro-brouwerijen leveren hun bieren steeds vaker in blik. Dat moet uiteraard goed verpakt worden. Daarom levert Fuji Packaging nu machines van Freemantle die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn.

Machines in verschillende formaten

Er zijn drie formaten. Een kleine machine die weinig ruimte inneemt, waarbij je zelf de doos vult. De machine sluit de doos en sealt hem met een speciale lijm. We bieden ook een semi-automatisch machine die de doos opent, vouwt en weer sluit. Ook hier worden de blikken handmatig ingevoerd. En tot slot leveren we een volledig automatische kartonneermachine met een loopband waarop de blikken aangevoerd en geformeerd worden. Ze gaan dan precies op de juiste manier de doos in, zodat die meteen kan worden dichtgeplakt. Deze machine heeft een capaciteit van 30.000 producten per uur.

Flexibel en makkelijk

De kartonneermachines van Freemantle kunnen allerlei soorten doosjes aan. Natuurlijk de bekende 4-pack, 6-pack of 12-pack, maar ook een displaydoosje. Dit noemen we ook wel een fetch-readydoosje, waarbij je alleen een klepje open trekt en de doos zo in de koelkast laat staan. Je pakt er dan makkelijk een blikje uit en de volgende rolt alvast naar voren. Ook sleeves zijn mogelijk. En het mooie is: de machines zijn binnen een minuut aan te passen naar een ander formaat doos. Bovendien zijn alle soorten karton mogelijk, van golfkarton tot massief karton in allerlei diktes.

Ruim 40 jaar ervaring

Wij vertegenwoordigen Freemantle in Nederland. Zij staan al zo’n 40 jaar aan de top in kartonneermachines en hebben deze apparaten speciaal ontwikkeld voor de drankenmarkt, op basis van hun jarenlange ervaring in de foodpackaging. In Engeland worden de machines al door vele brouwerijen gebruikt. Nu is het vaste land aan de beurt!

Hoewel de machines oorspronkelijk voornamelijk in de voedingsindustrie toegepast werden, is er sinds kort een range machines ontwikkeld, speciaal voor de drankindustrie. De machines zijn geschikt om blikjes of flesjes te verpakken en zijn favoriet bij de ambachtelijke brouwerij-industrie.