Alpha 8 Horizontale flowpacker: Game changing machines

Wij introduceren de allernieuwste Fuji flowpacker, Alpha 8!
Deze flowwrapper is gebouwd met de meest vooruitstrevende technieken. Fuji nam een paar belangrijke punten in acht bij het ontwikkelen van de flowpacker: kwaliteit, gebruiksgemak en rendement.
De vernieuwde flowpacker is nu zo gebruiksvriendelijk, onderhoudsvrij en stabiel dat we gerust mogen zeggen dat de flowwrapper een gamechanger is!

  • Kwaliteit
    Fuji heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. En daarmee bedoelen we zowel de kwaliteit van de uiteindelijke flowpackverpakking als ook de kwaliteit van de machine.
  • Gebruiksgemak
    Kenmerkend voor Fuji: snelle productwissel en makkelijk te bedienen. Ook is bij de ontwikkeling van de flowpacker Alpha 8 veel aandacht besteed aan het voorkomen van menselijke fouten.
  • Rendement
    De opbrengt van de verpakkingsmachine moet hoger zijn dan de kosten die worden gemaakt. Het rendement is verbeterd: minder onderhoud, minimale stilstand, maximale output.

Besturing

Het touchscreen van 15.6 inch is opnieuw ingedeeld. Het menu, taal, meest gebruikte functies en dergelijke zijn per gebruiker volledig gepersonaliseerd in te richten. Mede dankzij deze opties en de lay-out verbetering is het scherm dusdanig duidelijk en overzichtelijk dat het bedieningsgemak enorm verbeterd is. Wist u dat met het ontwerpen van de lay-out rekening is gehouden met mensen die kleuren blind zijn?

Middels een internetverbinding kunnen de monteurs van Fuji Packaging Benelux op ieder moment live meekijken en eventueel aanpassingen uitvoeren in het beeldscherm. Hierdoor kunnen wij vanaf onze eigen werkplaats storingen efficiënter en sneller oplossen!

Automatische berekening van productpositie: middels het invoeren van productformaat, afslaglengte en foliehoek kan de flowpacker de exacte positie berekenen van het product in de flowpacker. Hierdoor is bedrukte folie eenvoudig in te regelen. Maar ook eventuele uitstoot posities worden automatisch aangepast.

Het touchscreen helpt de operator met een productwissel. Doordat het scherm zeer grafisch de mechanische instellingen weergeeft is een productwissel zeer makkelijk uit te voeren. Middels een optie om al deze instellingen af te vinken kunnen we menselijke fouten voorkomen.

Centersealunit

Inductieheated centersealers is een belangrijk kenmerk waarmee Fuji al jaren voor uit loopt. De inductie sealers van Fuji verbruiken 20% minder energie dan traditionele centersealers.
De centersealrollen worden direct aangestuurd door een servomotor waardoor de sealdruk goed te regelen is.

De centersealunit is nog verder verfijnd. De hele centersealer is afgeschermd met een kap en kan er geen stof of vervuiling in de centersealers komen. Er is dus minimale vervuiling en mede dankzij de inductie heaters ook minimaal onderhoud.

Endsealers

Bij het boxmotion systeem is gewerkt met een lineaire geleiding, deze vergen minimaal onderhoud en zijn indien nodig zeer makkelijk te bereiken. Verbetering van stabiliteit, snelheid en een minder geluid.

De direct servo aangestuurde endsealers kunnen zeer nauwkeurig de sealdruk regelen. Daarmee kan de Fuji Alpha 8 op zeer hoge snelheden een gasdichte verpakking garanderen!

Het zwaartepunt van het totale frame van de flowpacker is naar beneden verplaatst. Hierdoor staat de machine zelfs op zeer hoge snelheden stabiel te draaien.

Folieloop

De flowpacker is standaard voorzien van een foliescanner. Deze scanner controleert diverse zaken zoals correcte print, aangeplakte folie en dubbele folie, foutieve folie voor geselecteerd product, spotdetectie.

Verkorte foliedoorvoer tussen de folierolhouder en vouwkast. Dit geeft minder folieverbruik bij omstellen.

De vouwkast is standaard verstelbaar. De onderdelen van de vouwkast zijn zoveel mogelijk uit 1 vast onderdeel gemaakt zodat er geen kwetsbare verbindingen zijn.

Het basisframe van de folietoren is aangepast waardoor de folierollen steviger zijn en meer draagkracht hebben.

Contact