Project omschrijving

The Candy Store vertrouwt op vakmanschap Fuji Packaging Benelux

Chocoladeletters zijn er in 26 verschillende soorten en diverse maten.
Dat maakt ze niet tot het gemakkelijkste product om machinaal te verpakken.
Dus wat doe je als je wordt gevraagd binnen enkele maanden een grote hoeveelheid letters te leveren?
The Candy Store vroeg verpakkingsspecialist Fuji Packaging Benelux om raad. En concludeert: “Zij maken waar wat ze beloven. De letters zijn inmiddels uitgeleverd!”

Met enige regelmaat bellen er consumenten aan bij The Chocolate Factory, die is gevestigd middenin een Rotterdamse woonwijk. Marjan Luit, marketing en sales director van The Candy Store, begrijpt die verleidelijkheid van een chocoladefabriek om de hoek wel. “Soms geven we gehoor aan hun verzoekjes om een bestelling chocolade.

Maar we hebben geen eigen winkel en particuliere orders passen eigenlijk niet meer tussen onze opdrachten in”, vertelt ze. “We produceren chocolade voor grote klanten als supermarkten en groothandels. The Chocolate Factory is daarvoor onze productielocatie, waar we alle massieve chocoladeproducten maken die je in een vorm kunt gieten of spuiten. We maken niets gevuld en niets hol.” The Candy Store heeft ook haar eigen chocolademerk Johnny Doodle: een eigenzinnige lijn van acht verschillende repen met eigenwijze smaakcombinaties, een grappige verpakking en een mooi verhaal.

Flowpack

Eind vorig jaar kreeg The Candy Store een prachtige opdracht aangeboden: de productie van een grote hoeveelheidchocoladeletters. “We zijn een planning gaan maken en kwamen tot de conclusie dat we de productie daarvan niet met onze oude machines zouden aankunnen”, blikt Luit terug. “Zelfs met nieuwe apparatuur betekende het een aantal maanden werk voor twee ploegendiensten. En we moesten al in augustus gaan uitleveren!”
The Candy Store gaat op zoek naar machines, die bij het vervullen van deze opdracht de helpende hand kunnen bieden. Via via komt Luit in contact met verpakkingsspecialist Fuji Packaging Benelux uit Lelystad. “Zij hebben ons verhaal aangehoord en stelden een machinecombinatie voor die in één run de chocoladeletter kan verpakken én in een doosje doen.

De voorgestelde verpakkingslijn was een uitkomst.” 26 vormen Fuji Packaging Benelux levert The Candy Store een Fuji Flowpacker, waarop de chocoladeletters in een flowpack worden verpakt. Hierna wordt de chocolade doorgevoerd naar de T.Freemantle automatische kartonneermachine. deze plaatst de verpakte letters in een doosje, lijmt het doosje dicht en print er een THT-datum op. Alleen aan het einde van de lijn staat nog een medewerker, die de doosjes controleert en per zestig stuks in een grotere doos verpakt.

“Complicerende factor was dat chocoladeletters allemaal verschillend zijn qua vorm ”, aldus Luit.

Machines zijn gedigitaliseerd en moeten een vorm herkennen. Dat is lastig als er zesentwintig verschillende vormen bestaan en er de ene keer een letter I en dan weer een W voorbij komt. Bovendien maken we chocoladeletters in verschillende formaten: we hebben letters van bijvoorbeeld 40, 65 en 135 gram. Ook daarop moet een verpakkingslijn kunnen reageren. Fuji Packaging Benelux heeft adequaat gereageerd op onze vragen en de complicaties zo snel mogelijk weggenomen. Voor het automatisch verwerken van de verschillende vormen van de letters is een goede oplossing gevonden. Het enige wat we nu zelf nog moeten instellen, is welk gewicht de chocoladeletter heeft.”

Vakmensen

The Candy Store wilde een machine aanschaffen, die niet alleen geschikt is voor de verwerking van chocoladeletters. “Een nieuwe lijn moet ook gedurende de rest van het jaar kunnen worden ingezet voor onze productie. Daarom hebben we in overleg met Fuji Packaging Benelux gekozen voor een machine, waarop we ook repen en dergelijke kunnen verpakken. Bovendien moeten de flowpacker en de kartonneermachine op termijn kunnen worden aangesloten op nieuwere lijnen, die we nog gaan aanschaffen.” Binnenkort heeft Luit een afspraak met Fuji Packaging Benelux, om te bespreken wat de machine allemaal kan en welke aanpassingen er eventueel nog mogelijk zijn.

“De frequentie van het passeren van producten willen we uiteindelijk met het plaatsen van een modernere productielijn sterk omhoog schroeven. Ook dan moeten deze net aangeschafte machines inzetbaar en flexibel te plaatsen blijven.”

The Candy Store is heel tevreden over de samenwerking met Fuji Packaging Benelux. “Ze hebben ons zeer snel, namelijk binnen vier maanden, geleverd wat we nodig hadden. Ze hebben goed meegedacht met onze vraag en ons het juiste advies gegeven. Ook in het natraject zijn ze zorgzaam en klantgericht. En toen er onverhoopt toch nog iets misging, kwamen ze het zo snel als mogelijk oplossen. Bij Fuji Packaging Benelux werken vakmensen met veel verstand van zaken.” Een geruststellende gedachte voor een bedrijf als The Candy Store. “Als hier een machine uitvalt, zitten we echt met de handen in het haar. Dan stagneert de gehele productie en loopt de planning in het honderd. We moeten erop kunnen vertrouwen dat we in geval van nood een betrouwbare partner achter ons hebben staan, die snel weet te handelen. Fuji Packaging Benelux is voor ons zo’n partner. Ze maken waar wat ze beloven.”