Project omschrijving

Van Dijk is de moderne “bakker met ambitie”. Lekkere en onderscheidende bakkerijproducten van ambachtelijke kwaliteit. Onder andere de knapperige speculaas, jodenkoek en karamelkoek zijn typische ‘Dijkies’ die vanuit deze bakkerij komen. Ambacht en innovatie zijn kenmerkend voor Van Dijk banket.

Van Dijk investeert continu in product-, concept- en productieontwikkeling. Sinds kort is de nieuwste uitvoering van de Fuji verpakkingsmachine geïnstalleerd bij Van Dijk Banket.

De nieuwe Fuji Alpha VII is voorzien van een attachless banden invoersysteem.
Het attachless banden systeem is ter vervanging van het klassieke ketting invoersysteem. Een groot voordeel is dat de producten niet meer tussen de meenemers van de ketting geplaatst hoeven te worden. De producten kunnen met onregelmatige afstand in het banden attachless invoersysteem geplaatst worden. De afstand wordt automatisch aangepast zodat de producten met de juiste tussenafstand aankomen bij de flowpack verpakkingsmachine.

In het begin was Van Dijk sceptisch over het nieuwe banden invoersysteem. Na een test- en gewenningsperiode heeft het nieuwe systeem zich bewezen. De operators ervaren met het nieuwe invoersysteem veel meer rust op de gehele verpakkingslijn vanwege de mogelijkheid om producten met onregelmatige afstand aan te kunnen voeren.

“Het ombouwen van de machine voor andere producten gaat nu ook veel sneller.
Wij hoeven nu het aantal kettingschakels tussen de meenemers niet meer aan te passen.
Het nieuwe banden systeem regelt dit automatisch.” Aldus directeur Gijsbert van Dijk.

Dijkstra Vereenigde heeft de energiezuinige Fuji, het labelling system en attachless banden invoer systeem geplaatst. Al meer dan 30 jaar is Van Dijk een trouwe klant van Dijkstra Vereenigde.