Bij FUJI Packaging innoveren we voortdurend, gedreven door onze Japanse roots en met een scherp oog voor zowel de machine- als de verpakkingsindustrie. Als antwoord op de wereldwijde trend naar minder plastic verpakkingsmateriaal, hebben we in samenwerking met onze partners Nordex Flexibles en Supertape een revolutionair nieuw verpakkingsconcept ontwikkeld, genaamd RECLO-SURE. “De markt vraagt om reductie van verpakkingsmaterialen, optimaal gebruikersgemak en reductie van kosten. Deze drie eisen smelten samen in RECLO-SURE”, zegt Marco Brink van Nordex Flexibles.

Dit concept maakt verpakken zonder tray mogelijk, is hersluitbaar en volledig geschikt als Modified Atmosphere Packaging (MAP), waardoor de versheid van het product langer behouden blijft. RECLO-SURE verpakkingen bieden een significante reductie van 50% in verpakkingsmateriaal vergeleken met conventionele verpakkingen die een schaaltje gebruiken, en leveren daarmee een aanzienlijke bijdrage aan het verminderen van plasticgebruik.

Onze innovatie stelt de standaard voor gebruiksgemak en duurzaamheid. “De combinatie van de hoge snelheid FUJI flowpack verpakkingsmachine, de hersluitbare hoog barrière folie van Nordex Flexibles en de unieke hersluitbare Supertape realiseren een consumentvriendelijke, hersluitbare verpakking geschikt voor bijvoorbeeld gesneden kaas en vleeswaren”, benadrukt Marco Brink. Bovendien is de hoog barrière, hersluitbare verpakkingsfilm van Nordex Flexibles ready to recycle, waardoor de verpakking kan worden geïdentificeerd en uitgesorteerd in een Magnetic Density Separation recyclingproces.

Met de innovatieve kracht van FUJI Packaging, de technologische expertise van Nordex Flexibles en de functionele bijdragen van Supertape, zetten we gezamenlijk een significante stap voorwaarts in de verpakkingsindustrie, met een focus op innovatie, duurzaamheid en toekomstige ontwikkelingen.